Gilbert Willems

Op naar mijn zevende marathon ditmaal in Barcelona

( Membre d'équipe : Runners Evergem 4 Barca marathon )

Mijn goede vriend en peter van mijn jongste dochter heeft 16 jaar geleden de strijd tegen darmkanker verloren eveneens de werkgever van mijn echtgenote in 2010. Vandaag vecht nog een werkgever tegen deze vreselijke ziekte. Ik wens hem en vele anderen in een gelijkaardige situatie, heel veel sterkte en ik hoop met dit schitterend initiatief een steentje bij te dragen.

Christiaan, mijn liefste broer, en Claire mijn lieve en moedige zus,  ik loop deze marathon ook voor jullie!

Mijn gedachten zullen, in moeilijke momenten tijdens de marathon, steeds naar  jullie gaan!   

18/03/2018
15:55

Henri

Tout voir

250 € Collectés

500 € Collectés

1 000 € Collectés

A reçu un premier don

10 dons reçus

25 dons reçus

50 dons reçus

A posté une update sur le blog

Afficher plus
  Tout voir
16/03/2018 | 18:04

Yes we can

  Beste donateurs en symphatisanten,   Hier ben ik dan met een laatste nieuwsflash. Zondag heb ik de marathon van Barcelona gelopen in de vooropgestelde limiet van 4 uur : 3u58min31sec om precies te zijn. De bedoeling was om ook te genieten van het fantastisch verkeersvrije parcours en de vele bezienswaardigheden wat me aardig is gelukt. We hebben met de vier runners Evergem met volle teugen de vele impressies en sfeerbeelden opgenomen. In de startboxen zag ik al dat ons team sterk gemotiveerd was en de juiste focus had. Onze missie zou en moest slagen. Een andere optie was er niet. Het tempo werd bepaald door onze hazen van dienst Ivan, de verschrikkelijke, en Adelin, de motivator en mentor. Waterdrager van dienst was eveneens Adelin. De taken een beetje verdelen heet dat!! Ilse en ik moesten ons alleen maar concentreren op het lopen. Superbenen had ik niet, op mijn oude dag beginnen deze ook wat zeldzamer te worden, maar de km werden vlot afgehaspeld tot 31km, 32 km. Een geintje met mijn teamgenoten kon nog tot dan, maar dan begon reeds de verzuring. Km 37, 38  en 39 heb ik door een muur moeten lopen en toen dwaalden mijn gedachten af naar mijn broer, die terug in het ziekenhuis lag. Toen heb ik de morele steun van mijn teamgenoten in dank aanvaard. Vooral Adelin heeft zich volledig opgeofferd en zich ten dienste gesteld van het team. De laatste 2 km waren dan weer de snelste van de race.   Samen over de eindstreep! Wat een voldoening! Een marathon blijft toch iets speciaal. Iedereen komt de man met de hamer tegen. Maar toch wil ik hem blijven lopen. En zeker met zo een team. We zijn opgeschoven van positie 8100 aan km 10 naar positie 6474. Dat is 10% van het deelnemersveld dat we voorbijgelopen hebben op een mooi parcours met enkele behoorlijke stukken vals plat. Dit bewijst dat we de race goed ingedeeld hebben dank zij het hazenwerk van Adelin en Ivan. Onze missie is volbracht en onze donateurs hebben er voor gezorgd dat het team al 6.000€ ingezameld heeft voor de vzw ‘Stop Darmkanker’ Onze actie loop nog enkele dagen. Voor wie nog wil doneren : dit is onze laatste oproep. Alvast bedankt teamleden, donateurs en sympathisanten. Ook de familie en vrienden, welke de verplaatsing hebben meegemaakt. Dank voor de opofferingen tijdens de voorbereiding. Mede door jullie steunbetuigingen is dit een onvergetelijke ervaring geworden.   Gilbert  

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een dynamische, niet-gesubsidieerde en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.