Bart De Clerck

Te voet van Antwerpen naar Santiago de Compostela

Voetreis naar het einde van de wereld

Met het vliegtuig doe je er nog geen drie uur over. Te voet duurt het vanuit de Lage Landen drie maanden eer je als "peregrino" Santiago de Compostela bereikt.

En toch vertrek ik eind mei voor een tocht van +/- 2.500 km. Het is absoluut geen bevlieging maar een droom die ik al heb van toen ik twintig was. Fons Oerlemans, de man die in 1974 op een vlot de Atlantische Oceaan overstak, zei me ooit op de hem geheel eigen wijze: "Als je een droom hebt, moet je stoppen met erover te lullen... "

En nu, op mijn 57, heb ik een goeie reden waarom ik het nu doe en niet later. Mijn goeie vriend Philippe overleed anderhalf jaar geleden aan darmkanker. Ook hij maakte me duidelijk dat je een droom nooit mag uitstellen.

Noteer alvast zaterdag 27 mei in je agenda, want dan kan je de eerste etappe meestappen: langs kleine wegen van Antwerpen naar Lier (21,5 km). Het zou alvast veel voor me betekenen mocht een flink aantal mensen me die dag vergezellen en me mee op weg zetten. Een goed begin, zeg maar, om er een "buen camino" van te maken!

Muchas gracias amigos!

26/04/2024
14:23

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
  View all
16/11/2023 | 13:56

Vamos! van Antwerpen naar Santiago - podcast aflevering 20: Andreas Pfeffer op pad met Bart De Clerck

Gedreven ondernemer Andreas Pfeffer is oprichter van Recrewtment en sinds enkele maanden voorzitter van Voka Antwerpen-Waasland. Zijn naam verraadt zijn Duitse afkomst al geeft hij toe dat hij nog maar 2 dingen in het Duits doet: dromen en vloeken. Uiteindelijk komen ze aan in Léon, de laatste grote stad voor Santiago de Compostela. Beluister de podcastaflevering hier! https://open.spotify.com/episode/5xB55jXBodCgQmujbX3COw?si=9c3a09e6a7764e34 

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een dynamische, niet-gesubsidieerde en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.