An De Kimpe

Een marathon lopen als stadium 4 survivor?

Als stadium 4 survivor (darmkanker met uitzaaiingen in de linkerlong - maart 2010) weet ik wat het is om een verschrikkelijk harde strijd te leveren, een strijd die uitzichtloos leek, diepe dalen kende, mentaal niet te onderschatten is.. maar 'nothing is impossible' !

Vandaag, 9 jaar na mijn diagnose wil ik een nieuwe uitdaging aangaan. Terug een keiharde strijd leveren om darmkanker te stoppen ! Deze keer niet van moeten maar van willen. Ik wil de marathon van Berlijn lopen voor vzw 'Stop Darmkanker' en dit op 29 september 2019 !

Op deze manier wil ik enerzijds aandacht trekken, zodat iedereen de signalen van darmkanker zou kennen en tijdig de 'poepsimpele' test zou doen.

Anderzijds wil ik mensen die momenteel darmkanker hebben inspireren, ' NOTHING IS IMPOSSIBLE' ! Van 0 naar 42 km is niet niks als niet loper én stage 4 survivor ... Op 5 januari '19 schreef ik me in bij 'Club 365 by Marathonman' te Gent. Nog nooit eerder liep ik 5 km, daar bracht mijn coach Stefaan Engels verandering in. Samen met een heerlijke groep clubleden, lopen we 3 à 4 x per week. Intervaltaining, weerstandtraining en lange duurlopen. Momenteel bereik ik bijna de kaap van 30 km... Loodzwaar...

Jullie financiële aanmoediging tijdens deze laatste zware weken zou voor mij heel veel betekenen ! #samensterk

28/09/2019
22:08

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een dynamische, niet-gesubsidieerde en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.