Wat kun jij doen als bedrijf?

Als bedrijf kun je veel betekenen voor Stop Darmkanker! Jaarlijks organiseren er meerdere bedrijven door heel België acties voor goede doelen. Je wilt als bedrijf voor onsin actie komen, maar je weet nog niet hoe? Er zijn veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een inzamelingsactie houden door middel van een 'loonactie'. Medewerkers geven hun werkgever dan toestemming om een klein deel van hun loon te schenken aan Stop Darmkanker. Werkgevers kunnen deze actie stimuleren door het ingezamelde bedrag te verdubbelen. 

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om actie te voeren.

 

Ideeën

  • Een sportactiviteit / clinic waarbij deelnemers zich laten sponsoren. Denk aan een sponsorloop, een wandeltocht, een fietstocht of een zwemwedstrijd.
  • Een benefietconcert met muzikanten, (een deel van) het inkomgeld is de opbrengst. 
  • Een benefietdiner in je bedrijfsrestaurant.
  • Een diner, 'high tea' of lunch bij jullie op het bedrijf. 
  • Een veiling van goederen en diensten met bijvoorbeeld de directeur of een bekend persoon als veilingmeester.
  • Een loterij met gesponsorde prijzen.

    

 


Ook kun je binnen je bedrijf een team samenstellen voor een extern (sport)evenemement en je laten sponsoren. Denk aan deelname aan een loopwedstrijd, triathlon of een autorace. 


Tips en ondersteuning

Natuurlijk willen wij dat jouw actie succesvol is, daarom hebben we tien tips om jouw actie te laten slagen. Ook kun je gebruik maken van promotiemateriaal om jouw actie onder de aandacht van anderen te brengen. En mocht je er niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met onze projectmanager.