Ilse De Causemaeker

Mijn eerste marathon........Barcelona

( Lid van team: Runners Evergem 4 Barca marathon )

Meer informatie

Op mijn 21ste heb ik voor het eerst een halve marathon gelopen. Toen was ik er al van overtuigd dat ik op mijn 42ste voor de volledige afstand wilde gaan.

Nu is het eindelijk zover en loop ik voor elk jaar een kilometer.

Een marathon lopen doe je niet zomaar en vergt veel voorbereiding. Het is daardoor een uitgelezen kans om er iets speciaals van te maken en wil ik dit graag koppelen aan het goede doel.

Daarom zou ik graag zoveel mogelijk geld ophalen voor vzw Stop Darmkanker. Deze stichting steunt het preventief onderzoek om zoveel mogelijk darmkanker te voorkomen.

Help jij mij om dit doel te bereiken.....

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

14/03/2018
14:28

Mieke

Bekijk alle
  Bekijk alle
14/03/2018 | 21:31

Yes, we did it!!!

Lieve mensen, De marathon van Barcelona was een onvergetelijke ervaring met een fantastische sfeer en een prachtig parcour door het centrum van deze mooie stad. Hoewel Het afzien was op het einde, heb ik genoten van elk moment. Al moet ik zeggen dat ik toch redelijk onder de indruk was van het hele marathon gedoe. Dit liet zich ook merken in de eerste helft van mijn wedstrijd, redelijke hoge hartslag van bij de start, al eens een sanitaire stop wat op training nog nooit nodig was,... Maar nadien kwam ik er door en ging het beter en beter, al bleven de échte super benen uit. We hadden een goed groepje en bleven elkaar stimuleren tot op het einde. Vanaf km 38 ga je door een muur maar daar liet ik me niet door kennen en wou en zou onder de 4 uur lopen. Dit bleek ook niet zo evident omdat de km niet klopten met de km op onze horloge. Volgens mijn TomTom heb ik trouwens 43 km gelopen dus misschien was de marathon wel iets langer en moest ik daardoor ook iets rapper lopen om mijn doel te bereiken. En dat hebben we uiteindelijk gehaald! We zijn over de finish gelopen op 3u 58min 31 sec👌🏅 Nadien volgde dé ontlading in de armen van mijn ventje en de rest van de dag heb ik serieus moeten bekomen maar dat hoort er nu éénmaal bij.  Ik wil jullie ook allemaal nog eens extra bedanken voor jullie steun aan het goede doel en aan mijn eerste marathon want al die berichten deden ongelofelijk veel deugd!!!  

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.