In het wiel van Charlotte

In het wiel van Charlotte

Eind oktober ’23 zette een uitgezaaide darmkanker de wereld van Charlotte (39) en haar jonge gezin op zijn kop. Genezen is niet meer mogelijk, maar een fantastische ploeg van artsen en verzorgers toveren alles uit hun hoed om er alsnog het beste uit te halen.

Daarnaast is er ook het indrukwekkend team rond het gezin, hun lucky few, die onvoorwaardelijk klaarstaat. Eind juni beklimt de partner van Charlotte samen met een aantal vrienden de Ventoux. Als steun in deze loodzware strijd, maar vooral als manier om hun steentje bij te dragen aan het broodnodige wetenschappelijk onderzoek en de preventie van darmkanker. En daarvoor rekenen ze op jullie hulp!

03/07/2024
19:39

Mieke

View all

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een dynamische, niet-gesubsidieerde en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.