De Colon-isten

De Colon-isten lopen voor StopDarmkanker - 4.10.2020

Trail Games De Schorre 4.10.2020

Op zondag 4 oktober 2020 trekken 5 vrienden - Alf Heylen, Dieter Borghijs, Ellen Provost, Filip Van Hulle en Thomas Snoeckx - samen naar het provinciaal domein De Schorre in Boom. 

Op het prachtige domein en de aanpalende kleiputten hebben we een uitdagend trailparcours uitgetekend van 7km.

De opdracht: loop gedurende 6 uur zo veel mogelijk rondes ten voordele van StopDarmkanker VZW.

We starten zondagochtend gezamenlijk om 10 uur. Om 16 uur moet ieder van ons zijn laatste ronde ingezet hebben. Bevriende lopers kunnen meelopen en zich aanmelden voor ons clubevent op Strava. Samen lopen we dan ten voordele van StopDarmkanker VZW.

Met onze loopactie en jouw financiële steun, zetten we zo een volgende stap naar een wereld zonder darmkanker.

Waarom StopDarmkanker VZW?

Thomas Snoeckx heeft Dr Luc Colemont destijds leren kennen als behandelend arts van zijn papa, Frank Snoeckx. Hij kampte jarenlang met de Ziekte van Crohn, een chronische maag-darmaandoening. Dankzij de goede zorgen van Dr Colemont, maagdarmspecialist, heeft zijn papa zijn levenskwaliteit ook in zijn laatste jaren kunnen behouden. Op 2 augustus 2018 heeft Thomas - samen met zijn mama, broer en zus - zo waardig afscheid kunnen nemen van zijn papa.

"Kennis delen kan levens redden", is het motto van StopDarmkanker VZW. Als dank voor de goede zorgen, leveren wij samen graag een bijdrage aan Dr Luc Colemont en zijn team. Zodat preventie en kennis delen nog meer levens kan redden.

Bedankt voor jouw steun,

Thomas, Filip, Ellen, Dieter en Alf

#shittyfriends #samensterk #StopDarmkanker

13/12/2022
11:14

Veerle

View all
  View all
30/09/2020 | 9:16

Waarom Ellen 6 uur voor StopDarmkanker loopt?

Ik ben al een aantal jaren een fervente loopster. Om gemotiveerd te blijven, staan er regelmatig loopevents op de planning. Een marathon heb ik nog niet kunnen afvinken. Toen ik gevraagd werd door Thomas om mee te lopen voor Stop Darmkanker vzw, vond ik dit de ideale gelegenheid om mijn loopgrenzen te verleggen. Heel wat mensen rondom mij kregen te maken met kanker. Ook een goede vriendin is het gevecht tegen deze ziekte aangegaan. Het raakt me enorm om mensen te zien vechten tegen deze ziekte. Een paar uurtjes afzien in de benen, is niets in vergelijking met wat zij meemaken. Lopen voor Stop Darmkanker geeft dan ook een heel andere dimensie aan een sport die eigenlijk individueel is. Het geeft steun en extra motivatie om nog meer te trainen en in vorm te zijn voor deze trail. Samen sterk! Daarom loop ik zondag 4.10.2020 - samen met de Colon-isten - tussen 10u en 16u in het Provinciaal Domein van de Schorre ten voordele van Stopdarmkanker.  Met onze loopactie en jouw financiële steun, zetten we zo een volgende stap naar een wereld zonder darmkanker. Wil je mij ook steunen en een bijdrage leveren, dan kan dat via mijn actiepagina. Bedankt voor jouw steun, Ellen #shittyfriends #samensterk #StopDarmkanker

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een dynamische, niet-gesubsidieerde en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.