Bart De Clerck

Te voet van Antwerpen naar Santiago de Compostela

Voetreis naar het einde van de wereld

Met het vliegtuig doe je er nog geen drie uur over. Te voet duurt het vanuit de Lage Landen drie maanden eer je als "peregrino" Santiago de Compostela bereikt.

En toch vertrek ik eind mei voor een tocht van +/- 2.500 km. Het is absoluut geen bevlieging maar een droom die ik al heb van toen ik twintig was. Fons Oerlemans, de man die in 1974 op een vlot de Atlantische Oceaan overstak, zei me ooit op de hem geheel eigen wijze: "Als je een droom hebt, moet je stoppen met erover te lullen... "

En nu, op mijn 57, heb ik een goeie reden waarom ik het nu doe en niet later. Mijn goeie vriend Philippe overleed anderhalf jaar geleden aan darmkanker. Ook hij maakte me duidelijk dat je een droom nooit mag uitstellen.

Noteer alvast zaterdag 27 mei in je agenda, want dan kan je de eerste etappe meestappen: langs kleine wegen van Antwerpen naar Lier (21,5 km). Het zou alvast veel voor me betekenen mocht een flink aantal mensen me die dag vergezellen en me mee op weg zetten. Een goed begin, zeg maar, om er een "buen camino" van te maken!

Muchas gracias amigos!

02/10/2023
22:59

Kristof

Tout voir

250 € Collectés

500 € Collectés

1.000 € Collectés

A reçu un premier don

10 dons reçus

25 dons reçus

50 dons reçus

A posté une update sur le blog

Afficher plus
  Tout voir
22/09/2023 | 11:22

Vamos! van Antwerpen naar Santiago - podcast aflevering 18: Guy Voet op pad met Bart De Clerck

Guy Voet is geoloog en medeoprichter van Puerta Del Sol. Zijn passie voor Spanje vertaalt zich naar de invoer van Spaanse wijn. Ondanks de afstand voelen ze zich bij Puerta Del Sol vaak het middelpunt van Spanje, in Antwerpen.  Beluister de aflevering hier! https://open.spotify.com/episode/477bqn2zjJALOo6VCPlGhK?si=8bb822616cc94935

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een dynamische, niet-gesubsidieerde en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.