AG Antwerp Ten Miles: Lopen voor de strijd tegen darmkanker

More information

Op 28 april is het weer zover! De AG Antwerp Ten Miles & Marathon 2019. Hét loopevent van het jaar. Dit jaar is onze vzw Stop Darmkanker het enige goede doel van de organisatie. Dat kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. 

Steun Stop Darmkanker!

Loop je zelf mee of wil je iemand steunen die meeloopt? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Als 1% van de 40.000 deelnemers zich laat sponsoren voor zijn/haar prestatie dan kunnen wij méér dan een extra tandje bijsteken in onze strijd tegen darmkanker. Wie het goede doel sponsort loopt niet alleen voor zichzelf maar ook voor een ander! Geloof ons... de voldoening zal nog groter zijn als je over de finishlijn loopt!

Kan je niet meedoen maar wil je toch steunen? Dan kies je een loper er uit en geef hem dat extra duwtje in de rug! 

Wat we doen met het ingezamelde geld? 

We zijn een actiegroep! Per dag sterven er 5 Vlamingen aan darmkanker. Terwijl darmkanker vroegtijdig opgespoord kan worden. En bij vroegtijdige opsporing is de kans op genezing groot. Stop Darmkanker voert campagnes om mensen te overtuigen dat deelname aan het bevolkingsonderzoek veel leed kan besparen. Te overtuigen dat als ze een verhoogd risico hebben, ze hun darmen moeten laten onderzoeken. Te overtuigen om er over te praten, schaamte mag geen excuus zijn. 

Campagnes en projecten kosten nu eenmaal geld. Dankzij jullie steun kunnen we extra vertalingen voorzien voor ons stripverhaal, flyers en folders drukken, methodieken ontwikkelen om nog meer mensen te informeren, communicatie nog breder maken, enz. We hebben maar één doel voor ogen: stop darmkanker!

Bedankt voor je steun! Alle beetjes helpen

#samensterk 

Het Stop Darmkanker team 

 

 

01/07/2019
15:05

Piet

View all

De vzw "Stop Darmkanker", opgericht in 2012 door maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO. Ons motto is "Kennis delen kan levens redden". De kennis over darmkanker is bij het brede publiek, de zorgverstrekkers en beleidsmakers nog ontoereikend. Eén op 20 personen wordt ooit met deze ziekte geconfronteerd. Als vroegtijdig ontdekt is er méér dan 90% kans op genezing. Onze vzw wil door acties en campagnes, informatie en voorlichting geven.